Том Круз в орбита

Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн заяви, че компанията на Илон Мъск “Space X” вече е набрала кандидати за полет в космоса, катосред тях е актьорът Том Круз.

Ще ви кажа само това – НАСА преговаря с Том Круз и с екипа му и ще направим всичко по силите си това да е успешна мисия, включително и да отворим за тях Международната космическа станция“, каза Брайнъдстайн пред Асошиейтед прес. Той добави, че ще остави на Круз и “Space X” да съобщят подробности за мисията.

На въпрос дали Круз ще снима филм на борда на Международната космическа станция, Илон Мъск заяви в предаването “Тази сутрин” на CBS, че “предстои да видим. Ние го подкрепяме, мисля си, че и НАСА подкрепя всичко, което пленява въображението на обществото”.

Брайдънстайн обясни, че тъкмо затова НАСА е създала възможност за компании като “Space X”, “Boeing” и други да привличат клиенти заедно с правителството, предава БТА. Това ще намали разходите за американските данъкоплатци и ще увеличи достъпа до космоса за всички хора, включително и за звездите от шоубизнеса, посочва той.

Не си го признавам често… но бях вдъхновен да стана пилот във военноморските сили, защото когато бях в началното училище, гледах филма “Топ Гън“, каза Брайдънстайн, който е на 44 години.

Том Круз играе ролята на пилота от ВМС на САЩ Пийт “Маверик” Мичъл във филма, заснет през 1986 г.

По-късно тази година се очаква негово продължение.

One thought on “Том Круз в орбита

  • май 28, 2020 в 4:10 pm
    Permalink

    Чудесен актьор. Дори имах късмета да го срещна на живо.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *