Най-голямата онлайн покупка

През 1999 г. милиардерът Марк Кюбан си купува частен самолет Gulfstream V по интерент за 40 млн. долара, като така влиза в Книгата на рекордните на Гинес с най-голямата единична онлайн покупка в историята.

Да си купя частен самолет “винаги е било моя цел,” споделя собственика на баскетболния отбор Далас Маверикс пред сп. Money през 2017 г., “защото активът, който ценя най-много, е времето, а със самолета аз си купих време.”

Кюбан също така добавя, че винаги е харчел парите си внимателно. Той “живее в една и съща къща от 18 години и все още има същите коли”, но оправдава напълно похарчените 40 млн. долара за самолет.

“Примерите за това колко ми е помагал самолетът са прекалено много, за да се изброят,” споделя той.

“Излитал съм след мач късно вечерта, за да съм на среща на другата сутрин. Излитал съм след среща, за да съм вкъщи за първия танц с дъщеря ми. Това е част от живота ми, без която не мога”.

“Това означава, че разполагам с повече часове през деня си, които да прекарам с приятели и близки. Означава, че мога да свърша повече неща. Означава, че мога да пътувам удобно със семейството си. Самолетът променя много неща.”

Кюбан, който след това е добавил още два частни самолета към своята колекция, не е единственият милиардер, който смята, че тази покупка си заслужава. Опра Уинфри също твърди, че това е нещото, без което не може.

“Бих казала, че да имаш собствен самолет е най-върховният лукс,” споделя Уинфри.

В края на краищата, “времето е активът, който ние просто не притежаваме,” пише Кюбан. Поради тази причина един “брутално скъп” частен самолет, който “ми спестява час след час”, си заслужава напълно цената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *