Виртуални очила

За последния месец над един милион потребители са използвали очилата за виртуална реалност Gear VR.
Разработеният от Samsung и Oculus продукт е на пазара от около 6 месеца и 1 милион активни потребители определено са добро начало. Ниската му цена (около 200 лева в България) и факта, че се нуждае само от съвместим Samsung смартфон (Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+, Note 5), определено са помогнали за бързото разпространение. За сравнение цената на Oculus Rift e 599 долара и устройството се нуждае от мощен и скъп компютър.

Виртуални очила

Освен това, за Gear VR вече има разработени над 250 приложения, а след преминаването на границата от 1 милион потребители, сериозните разработчици ще обърнат още по-голямо внимание на виртуалните очила на Samsung.
За устройството вече има и голям обем 3D видео съдържание, което привлича нови и нови клиенти. Интересно е, че над 80% от потребителите на Gear VR го използват точно за гледане на 3D видео, а 7 от 10-те най-използвани приложения са свързани с предлагане на видео съдържание.

Успехът на Gear VR показва, че хората са любопитни да се докоснат до виртуалната реалност и е добър знак за всички компании, които се занимават с подобни продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *