Новият TECHNO Chameleon

TECNO присъства за първи път на тазгодишния Световен мобилен конгрес и дебютът беше доста ярък: компанията представи първия си сгъваем смартфон с гъвкав дисплей, както и редица други нови и интересни решения.

TECNO Chameleon позволява да променяте цвета на смартфона с няколко кликвания. Това става, благодарение на мрежест материал с електрически контролирани микроскопични призми в задната част на смартфона, които позволяват промяната на цвета. Призмите със субмикронни размери променят позицията си под въздействието на електрическо поле. Чрез прецизно управление на ориентацията на призмите в пространството материалът може да се регулира така, че да отразява светлина с определена дължина на вълната или да показва широк спектър от цветове.

Струва си да се подчертае, че това не е дисплей и самата повърхност не излъчва светлина. Призмите само отразяват светлината с определена дължина на вълната. А това означава, че е изключително енергийно ефективен – пребоядисването на смартфона 100 пъти за един ден не губи повече енергия от гледането на пет минути видео, твърдят от компанията.

Субмикронното покритие на призмата може да се контролира ръчно, благодарение на софтуера на джаджата, който ви позволява да избирате измежду 1600 цвята и нюанси. Можете също така да настроите цвета да се променя автоматично в зависимост от нивото на батерията, възпроизвежданата музика или известията. Твърди се, че системата е проектирана за 2 милиона цикъла на смяна на цветовете, което ще е достатъчно за многократна смяна на цветовете през деня в продължение на години. Цветовете се променят само за 0,03 секунди.

Също така компанията представи и евтиния смартфон SPARK 10 Pro. Самият производител отличи усъвършенстваните възможности за селфита, модерния дизайн и много високата производителност. SPARK 10 Pro получава много голям 6,8-инчов IPS дисплей с резолюция 2460 × 1080 px и честота на опресняване 90 Hz. Устройството е базирано на доста ефективната едночипова платформа Helio G88 на MediaTek, която е допълнена от 8 GB RAM и 256 GB флаш памет. Такъв капацитет за съхранение не се среща често в бюджетния сегмент.

Смартфонът разполага с 50МР задна камера, както и с 32МР селфи камера с висока резолюция. И двете камери са снабдени с двойна светкавица, за да създават красиви снимки при всякакви условия на осветеност. Според разработчиците задният капак на смартфона е изключително издръжлив и има уникален дизайн с ефект на звездно небе. Смартфонът е оборудван с 5000 mAh батерия с поддръжка на бързо 18W зареждане.

По време на MWC 2023 TECNO представи и обновена версия на своя преносим компютър MEGABOOK S1, който разполага с 13-о поколение процесор Intel Core. Новият процесор осигурява на преносимия компютър изключителна производителност, но той е и много лек и тънък, с дебелина от само 13,5 мм и тегло от 1,35 килограма.

Той разполага с 15,6-инчов 3,2K (3200 × 2000 точки) екран със 120 Hz честота на опресняване и яркост до 450 cd/m2. Новостта предлага избор между чипове Intel Core i7-1360P (12 ядра до 5,0 GHz) или Core i5-1340P (12 ядра до 4,6 GHz), както и 16 GB LPDDR5 RAM и 1 TB SSD с PCIe 4.0.

Интересна характеристика на MEGABOOK S1 2023 е поддръжката на PC SwiftTransfer, с функцията за комуникация с устройствата TECNO OneLeap. С тази технология потребителите могат лесно да прехвърлят файлове между преносимия компютър и смартфона, като просто ги плъзгат и пускат, както и да използват няколко екрана едновременно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *