Photoshop CC може да оправя криво заснетия хоризонт

Adobe анонсира нова функционалност, която фотографите очакваха отдавна. Сега стана възможно с натискането само на един бутон заснетият накриво хоризонт да бъде красиво изправен. Adobe допълва, че това е най-желаната функция от страна на потребителите и те многократно са препоръчвали да бъде добавена.

Това е новият инструмент Content-Aware Crop – завъртане на фотографията с автоматично запълване на празните места, останали след завъртането. Запълването става с околния фон от фотографията. Новата възможност ще се появи със следващото обновяване на Photoshop CC и на практика е усъвършенстван вариант на функцията Content-Aware Fill (запълване с оглед на околните елементи и фон).

При завъртане на фотографите често се налага изрязване на ъглите, като по този начин снимката намалява своята площ. Сега те запазва своя предишен размер.

В демонстрационния клип е показана работата на Content-Aware Crop. Програмата анализира пикселите около ъглите на изображението и запълва празните места с фон, който незабелязано се слива с околните пиксели.

Новата функционалност е подходяща не само за изравняване на хоризонта, но и за промяна в съотношенията на страните на фотографиите и може да добави съдържание отгоре отстрани и отдолу.

През месец юни се очаква мащабно обновяване на Photoshop CC, а Content-Aware Crop далеч не е единствената нова функция, подготвена от Adobe.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *