Microsoft: изкуственият интелект ще промени всичко

Според Дейв Каплин от Microsoft, развитието на изкуствения интелект напълно ще промени начина, по който ние възприемаме техниката. Точно изследванията на ИИ към момента трябва да бъдат най-активни и те ще влияят на света около нас в бъдеще. Това изявление не е изненадващо, имайки предвид, че компанията от Редмънд ще инвестира големи средства именно в развитието на изкуствения интелект.

Въпросът относно ИИ е много спорен. От една страна, имаме противници относно създаването на софтуер, който може да ни заплашва за в бъдеще. От друга – има и гласове с призиви от необходимост за развитие на тази технология на пазара. В последната група хора намираме Дейв Каплин от компанията Microsoft, който призова за ИИ на специална конференция в Лондон.

По думите му, ИИ е “най-важната технология, върху която в момента се работи в света”. Каплин добавя, че “изкуственият интелект ще промени отношението ни към технологиите. Ще промени начина, по който се отнасяме един към друг”. Представителят на Microsoft казва: “аз Вярвам, че ИИ ще промени дори и възприятията за това, какво означава да бъдеш човек”. Тезата е много смела и само бъдещето ще покаже дали е така, както казва Каплин. Вие какво бихте споделили по този въпрос?

Другото нещо е, че развитието на изкуствения интелект трябва да се случва все по-бързо и по-бързо, в изследването са включени най-големите компании в света. ИИ може да се използва в най-различни области: гласови асистенти, машини за обучение, медицински изследвания или в прогнозиране на бъдещето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *