Huawei P9 Lite + смарт гривна Huawei A1

Спортна гривна HuaweiA1

Спортната гривна на Huawei всъщност не може да бъде закупена отделно, до колкото разбрахме от колегите, занимаващи се с продажби. Въпреки това тя може да работи с всеки Android смартфон, който е след 4.3 версия, или дори с iPhone, стига на него да има инсталирано приложението Color Band A1. Това би ви позволило да използвате аксесоара не само на смартфона, с който се предлага, а ако имате и друг апарат или ако след време решите да смените модела с по-нов. В основната на всичко е въпросното приложение. Работата с него е пределно лесна и интуитивна. То е удобно за ползване и не изразходва много от батерията, въпреки че гривната постоянно се свързва чрез Bluetooth , за да предава данни за вашето движение и състояние. Всичко в приложението започва със създаването на вашия профил и определяне на активността ви, която трябва да спазвате всеки ден, за да живеете по-здравословно.

Дизайн

Външният вид на гривната е нейна силна страна. Тя пристига в комплекта с две каишки – черна и светло синя, така че идеално да отговаря на вашия стил. Самият чип на A1, както и каишките са доста дискретни, така че това несъмнено няма да е натрапчив аксесоар, а по-скоро нещо, което ще се забелязва само от най-близките хора до вас.

В зависимост от предпочитанията можете да изберете по-пъстрата каишка, или пък по-дискретната, но идеята е, че те се сменят много лесно, така че няма да е проблем, дори да решите да ги подменяте и по два пъти на ден. Самата каишка и много лека, почти няма да я усетите докато я носите, а механизмът и е доста сигурен – невъзможно е да падне, какъвто и спорт да практикувате с нея – здраво стои закрепена за ръката ви.

Интересна подробност също така е, че изчистеният и изискан модул на смарт гривната, който винаги попада под каишката, е направен от издръжливи, наподобяващи метал благородни материали. Благодарение на това той е пределно здрав и също не можем да си представим ситуация, в която може да го повредите при нормално използване

Работа с HuaweiA1

Нещо друго интересно – докато използвате гривната, свързана с вашия смартфон, вие имате възможност да получавате нотификации директно на китката си за обаждания и съобщения, но да останете необезпокоявани от постовете в социални мрежи, приложения, ъпдейти и т.н.

Тази опция лично на мен ми се понрави доста, включително докато пишех тази статия. Ако имате работа, просто оставяте смартфона на страна, а гривната ви алармира единствено и само когато имате обаждане или съобщение. Самото известяване става чрез леки вибрации и примигване на LED светодиода – изключително дискретно, за да не ви смущава ако сте на среща или в учебен час да речем.

Huawei А1 всъщност записва вашите движения и добре разпознава дали ходите бързо, тичате или спите – единственото необходимо е да я сложите на ръката си – не са необходими никакви други настройки. Тя може да се ползва и когато смартфонът ви е далеч, но за по-пълна статистика е добре да я държите свързана с него по-често.

Софтуерът в смартфона ви и гривната измерват изгорените калории, изминатото разстояние и записват цялата информация, така че да можете да получите достъп до нея и след време – за да установите как сте отслабнали, или обратното – защо сте напълнели, ако сте се движели по-малко.

Важна подробност за гривната Huawei A1е и нейната водоустойчивост. Можете да я държите на дълбочина до 1 м, за период от 30 минути, като по този начин потребителите не трябва да се притесняват дори да се къпят с нея или да се крият от дъжда. Можете дори да плувате с нея въпреки че все още функция за следене на изплувало разстояние  няма, но пък това би било идеално ако участвате в състезание по триатлон, или правите подобни комбинирани тренировки.

Технически характеристики и възможности

Сред техническите спецификации на гривната можем да видим 70 мАч енергийно ефективна батерия, както и Bluetooth 4.2 технология, с която тя се свързва със смартфона, с който работи. А тук е и добрата новина – с едно зареждане гривната може да изкара и месец – в зависимост от това колко интензивно я ползвате.

Huawei A1е много удобна за работа, има прекрасен дизайн, който от една страна е семпъл, но от друга е доста младежки и интересен. Тя заедно с приложението измерва всички важни показатели, когато спортувате, изгорени калории, изминато разстояние, но тук идват и две от най-интересните неща, които открихме докато я ползвахме.

Едното е – мониторинг на вашия сън. Ако носите гривната през нощта много лесно ще разберете как спите. Стигат ли ви часовете, за да се възстановите, колко време спите дълбоко, колко пъти се будите на нощ – всичко това е полезна информация, която може да ви помогне в диагностицирането на вашето здравословно състояние.

Устройството проследява и продължителността, и качеството на съня, разделяйки го в специални диаграми на лек и дълбок сън. Вторият тип сън е от изключително значение за здравословното състояние, а подобна детайлна информация не може да бъде събрана само от смартфона в комбинация с тази спортна гривна.

Така дори да не сте спортист можете да се придържате към здравословното и да си създадете добър режим с достатъчно сън, активност и свободно време. Всичко се управлява от приложението в смартфона, което ви препоръчва различни неща, но информацията може да бъде анализиране и от всички други подобни софтуери.

Друга интересна функция, предлагане от Huawei A1, всъщност е нещото, което за нас поне няма аналог на пазара. Гривната следи за UVиндекса, на който сте изложени и така ви предпазва от изгаряне. A1 има сензор, който по всяко време може да даде информация на потребителя, ако ултравиолетовите лъчи достигнат нездравословни за човешката кожа нива, както и съветва за използване на слънцезащитен крем. Софтуерът на гривната подсказва какво да направите – да сложите очила, шапка, да сложите слънцезащитен крем или просто да не се приберете на сянка.

Huawei P9 Lite

След като бе представен по-рано тази година Huawei P9 Lite се оказа една от най-приятните изненади на пазара, за която вече неведнъж сме писали. Дизайнът му, вдъхновен изцяло от флагмана P9притежава стил, който рядко можеше да видим в този клас. Той и качеството на изработка до сега бяха нещата, които несъмнено ни караха да спираме вниманието си на „олекотения” флагман на китайската компания. Заедно с гривната имахме възможност за по-задълбочен поглед, благодарение на времето, в което го използвахме като основен телефон.

Външен вид

Смартфонът може да се похвали с доста стилен дизайн, напълно в духа на флагмана P9. Той на практика представлява негова „олекотена” версия, която от една страна носи стила и духа на основния модел, но заради различните спецификации и материали на корпуса всъщност е доста по-достъпен.Дизайнът му е почти идентичен с този на основния модел от серията, като са спазени пропорциите, разположението на камерата, профилите и всичко останало. Апаратът е направен от висококачествена пластмаса, като в добавка имаме алуминиева лайсна по краищата, която го прави достатъчно здрав и стабилен в ръката на човека, който го използва.

Страхотна характеристика, свързана с хардуера, е съотношението на екран-тяло в P9 Lite – то е 76,4%, което означава, че декоративните рамки около дисплея са много, много тънки и не заемат ненужно пространство. Телефонът се предлага в три цвята: бяло, черно и златисто, а освен товасмартфонът е наистина лек – само 147 г., катокорпусът е по-тънък и P9 Lite е с дебелина само 7.5 мм.

Характеристики

Сред възможностите на апарата трябва да отбележим наличието на сензор за пръстови отпечатъци и IPS екран с диагонал от 5,2 инча. Той е Full HD (1920х1080 пиксела) и е перфектен за гледане на клипове в Youtube или игри.

Основната разлика спрямо флагамна P9е, че тук отсъства Leica камерата, но за сметка на това има 13-мегапикселов сензор, който също се справя доста добре. Освен автоматичните режими, потребителите могат да използват и пълен набор от настройки в професионален режим, да заснемат забързани „time-lapse” или“slow-motion”видео, както и да се насладят на редица филтри за създаване на интригуващо съдържание, което да споделят всоциалните медии.

„Под капака” Huawei P9 Lite работи с процесора Kirin 650 на компанията, който го прави един от най-бързите в средния клас. Той е комбинация от четириядрен чип на 2.0 GHz и четириядрен на 1.7 GHz, което позволява гладка работа с всички последни версии на приложенията.  На разположение оставен това има 2 GB oперативна памет, както и вграден капацитет за съхранение на данни от 16GB, които могат да се увеличат допълнително със слот за microSD карта.

Телефонът разполага с батерия с мощност 3000 mAh, 1.3 пъти повече в сравнение с P8 Lite. Освен това, консумацията на енергия на P9 Lite се контролира от оригиналната платформа SmartPower 4.0. Всеки потребител може да избере ръчно един от трите налични режима: Изпълнение, Смарт или Ултраенергоспестяващ. Последният режим помага за това телефонът да е в състояние да издържа повече време без презареждане. Това не са само маркетингови твърдения – ултраенергоспестяващият режим на P9 Lite удължава живота на батерията с около 100%.

Потребителския интерфейс, менюто и всичко останало в апарата е идентично с това на флагмана, така че ако искате актуално и модерно устройство, хит на пазара в момента, но същевременно нямате нужда от най-високите функции и имате желание да спестите голяма част от сумата за покупка на флагман – Huawei P9 Lite е точно за вас.

Като част от промоцията с гривната, от Huawei отбелязват, че смартфонът е верен помощник при ежедневни тренировки и ще се съгласим с тях. Наред с функционалността в синхрон с Huawei A1, устройството може да служи и за чудесен музикален плеър по време на спорт, а работата с устройствата се подпомага доста и от потребителския интерфейс.

В смартфона, освен актуалната версия на Android 6.0Marshmallow можем да видим и потребителския интерфейсEMUI 4.1, който по време на нашия тестработешедостабързо,а и впечатлява с външния си облик. Разнообразието от атрактивни теми, часовник, прогноза за времето и мониторинг на здравето са важни детайли, които ще отговорят на очакванията на потребителите.

Освен всичко, казано до тук, HuaweiP9 Lite има и едно сериозно предимство спрямо основния модел – P9 Lite има двата слота за SIM карта.

В крайна сметка

Нашето мнение е, че интересната комбинация от Huawei P9 Lite и смарт гривнатаA1, която вече е на пазара, със сигурност могат да се превърнат в личен треньор на всеки млад и активен човек. Комплектът е подходящ за тези, които държат на визията, както заради премиум излъчването на смартфона, така и заради младежкия изглед на гривната, която същевременно е дискретна, когато това се налага, защото каишките на умната гривна могат да се сменят, за да съответстват на облеклото ни дори когато то е строго официално.

В комбинация с гривната Huawei A1 потребителите получават широк набор от функционалности, които правят ежедневието по-приятно и забавно. Двете устройства работят перфектно в синхрон и по изцяло иновативен начин помагат за активния и здравословен начин на живот, динамизират тренировките ви и играят важна роля при подобряване на физическото състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *