Facebook с устройство за цифрова телепатия

Тайният отдел на Facebook, създаден миналата година за разработването на неврокомпютър за предаване на мисли на разстояние, започна да наема специалисти.

Отделът Building 8, отговарящ за най-новия хардуер на Facebook, публикува нови работни места. Едно от тях е „специалист по интерфейса мозък-компютър“ с научна степен, който за две години би могъл да помогне за изграждането на това устройство. Другото работно място е за специалист, способен да „разработи алгоритми за преобразуване на аудио сигналите за комуникационните и компютърните платформи на бъдещето“.

Facebook не съобщава повече подробности, но коментарът на Марк Зукърбърг от 2015 година намеква, че корпорацията наистина работи върху някакво устройство за телепатична връзка: „сигурен съм, че един ден ще можем да предаваме пълноценни мисли с помощта на най-новите технологии. Необходимо е само да си помислите за нещо и вашите приятели веднага ще разберат какво е то, стига разбира се да пожелаете да споделяте“.

Сред другите обявени работни места са специалисти по „неинвазивни невротехнологии“ и хора, които са способни да създадат „реалистичен и всеобемен тактилен опит“.

Отделът Building 8 се ръководи от Реджина Дъган, бивш директор на DARPA, а след това един от директорите на Google. Срокът за реализиране на този проект е 2 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *