Core i7-8700K в сериозна конкуренция с Ryzen

Докато се дискутират Threadripper и Core i9, пазарът на процесорни решения има нужда от своеобразно сверяване на часовника. битката едва ли ще се състои с 16-ядрени чудовища на цени от над 1000 долара. Тук на сцената се появява Core i7-8700K Coffee Lake – шестядрен процесор с цена, която е приятна изненада – поне според стандартите на Intel.

Всъщност, Core i7-8700K е реално първият отговор на Intel към линията процесори Ryzen 5 и 7, с която AMD се върна с гръм и трясък при потребителския сегмент десктоп машини.

Coffee Lake е базиран на същия 14-нанометров производствен процес, представен още с чиповете Broadwell през 2014-а година. От този момент до днес Intel ползва този размер на чиповете в няколко свои поколения – Skylake, Kaby Lake и сега – Coffee Lake.

Coffee Lake също така използва функцията „per core” – която позволява повишаване тактовата честота на отделни ядра за първи път използвана в Core i7-6950X Broadwell-E, но според компанията, всички малки промени са довели до необходимостта от използването на Z370 чипсет в новите дъна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *