BitChute: новата алтернатива на YouTube

Ако търсите алтернатива на YouTube, можете да се запознаете с услугата за стриймване на видео BitChute. За да хоствате видео е необходимо да използвате уеб клиента WebTorrent за споделяне на файлове, базиран на BitTorrent протокола. Засега BitChute е с доста ограничени възможности, но има потенциала да стане една по-свободна платформа в сравнение с YouTube.

YouTube е най-голямата световна платформа за споделяне на видео, но в която немалко неща остават скрити. Да не забравим и цензуриращия филтър на YouTube, който спира клиповете на чувствителни теми. А и много потребители считат, че YouTube е платформа, от която трудно се осигуряват приходи в сравнение с другите подобни платформи.

BitChute е опит за създаването на платформа за споделяне на видео, изцяло без цензура. Най-хубавото на този проект е, че BitChute използвайки WebTorrent и работи в P2P мрежи чрез BitTorrent протокола. WebTorrent е клиент за BitTorrent и е създаден от MIT. Приложението работи в средата на уеб-браузърите и не изисква инсталация.

В момента BitChute няма как да излезе пред YouTube, понеже предлага слаби характеристики и съвсем малко хора имат достъп до каналите и могат да тестват и качват видеоклипове. На някои потребители е дадена и възможност да се абонират за каналите.

При гледане на видео се показва броя на сийдърите, скоростта на интернет и изразходвания трафик. Връзката става ненадеждна, когато сийдърите намалеят почти до нулата, но ако платформата стане популярна, подобни проблеми няма да възникват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *