Amazon задмина Google

Amazon задмина по пазарна капитализация компанията Alphabet, част от която е Google, и така се превърна във втората най-скъпа компания в света.
При затварянето на борсовата търговия за деня бизнесът на Джес Безос беше оценен на 768 милиарда долара, а стойността на Alphabet беше 761 милиарда долара, пише CNN Money, цитирана от Mobile Bulgaria.

Първата позиция е за Apple с 889 милиарда долара. През последните години стойността на Amazon растеше постоянно, което превърна Джеф Безос в най-богатия човек на планетата с богатство от около 130 милиарда долара.

На четвърто място е Microsoft с пазарна капитализация 717 милиарда долара, така че разликите в цените на компаниите са сравнително малки. Пазарната капитализация се променя динамично, което означава, че скоро Google пак може да заеме второто място или пък Amazon да задържи позицията си по-дълго на фона на бързите темпове, с които расте от известно време.

Наскоро цената на Apple беше достигнала 931 милиарда долара, но междувременно спадна под 900 милиарда долара, което показва, че ситуацията може да се промени бързо.

One thought on “Amazon задмина Google

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *