Удължете живота на телефона

– Правилно зареждайте устройството

Ако телефонът ви е с вградена батерия, именно тя ще започне първа да “сдава багажа”. Има няколко неща, които може да са ви от полза, когато искате да извлечете максимум служба от смартфона, таблета или лаптопа.

Не дръжте устройството в условия на висока или ниска температура. Ако забележите, че телефонът се е нагрял, оставете го на място да се охлади. В противен случай работоспособността на батерията рязко ще спадне.

Повечето производители и експерти съветват да не зареждате устройството дълго и да не го оставяте включено към ел. мрежата. Например през нощта. Освен това е желателно да не разреждате телефона до 0%.

– Не забравяйте обновленията

Инсталирайте всички обновления, които са достъпни, дори ако не харесвате функции, които те добавят. Програмните ъпдейти обикновено коригират много грешки, подобряват стабилността на работа и безопасността.

– Пестете паметта

Дефицитът на памет на компютъра или смартфона може да провокира ред проблеми. Поради това не забравяйте да пестите пространство. За целта ще са ви от помощ облачни услуги, като OneDrive на Windows, iCloud на macOS и iOS, Google Диск, Dropbox.

– Защитете устройството от мръсотия и удари

Ако досега не сте чистили телефона си или друго устройство, време е да се научите. Така ще удължите живота му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *