Китайски милионер е купил 4 болида от Формула 1 с криптовалута

Китайски милионер е купил четири болида от Формула 1, оценени на около 4 млн. долара, използвайки като средство за разплащане дигиталната валута лайткойн.

Сделката включва и болида Sauber C30 с двигател на Ferrari от сезон 2011 г. във Формула 1, информира Bitcoin News.

Тогава те са били управлявани от пилотите Серхио Перес и Камуи Кобаяши. Най-доброто представяне с болидите C30 е пето място на Кобаяши на Гран При на Монако.

Сделката е сключена през базираната в Лондон автокъща Heritage F1 и е организирана от Елиза Дадиани, която се занимава с търговия с предмети на изкуството и с инвестиции в криптовалути.

Лондонската галерия на Дадиани позволява на желаещите да закупят предмети на изкуството с няколко различни криптовалути, сред които етер, лайткойн, рипъл и даш, соред The Drive.

Биткойн милионери и преди са използвали дигиталната валута, за да купуват суперавтомобили, но според изданието, закупуването на болиди от Ф1 се смята за първата автомобилна сделка, осъществена изцяло в лайткойн.

Собственикът на Heritage F1 Майк О‘Конър заяви, че продажбата може да “бъде първата от много предстоящи подобни сделки”, тъй като “търсенето за закупуване на луксозни активи в криптовалута нараства”, информира City AM.

Лайткойн, при която трансакциите се осъществяват по-бързо, отколкото с биткойн, в момента е петата най-голяма криптовалута на пазара, според CoinMarketCap.

Стойността й е нараснала с над 7 200%от началото на 2017 г., като цената на лайткойна в момента е около 275 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *