Какво успелите не повтарят?

– Не се самозаблуждават, че могат да угодят на всекиго

Щом осъзнаете, че това е невъзможна мисия, започвате да живеете по-целеустремено, опитвайки се да угодите на правилните хора.

– Не се опитват да променят друг човек

Когато осъзнаете, че не можете да накарате някого да направи нещо, вие му давате свободата да прави каквото иска и да носи отговорността за последствията. Когато постъпите така, вие сами ще разполагате вече със своята свобода.

– Не правят нещо, което изисква да бъдат такива, каквито не са

Във всяко нещо, което правим, трябва да се питаме – Защо го правя? Подходящ ли съм него? Подходящо ли е то за мен? Струва ли си? Ако отговорът на един от тези въпроси е не, добре е да имаме наистина добра причина да продължим да го правим.

– Не избират комфорта в краткосрочен план пред ползите в дългосрочен план

Когато един успял човек разбере, че нещо изисква по-усилен труд и повече време, но това ще му се отплати в бъдеще, той не го заменя с нещо, което е по-малко смислено.

– Не се доверяват на човек или нещо, които изглеждат безупречни

Естествено е да бъдем привлечени от хора или неща, които изглеждат „удивително“. Обичаме превъзходното качество и би трябвало да се стремим към него. Има моменти обаче, когато нещо или някой, който изглежда прекалено добър, всъщност не е такъв.. Светът не е перфектен. Това е.

– Не се връщат към нещо, което не е проработило

Независимо дали става дума за работа или за лични взаимоотношения, които поради основателна причина са приключили. Никога не се връщайте към едно и също нещо, очаквайки различен резултат, без да подходите по различен начин.

– Не свалят очи от „голямата картина“

Ние функционираме по-добре емоционално и живеем по-добре живота си, когато гледаме „голямата картина“. За успелите хора едно събитие не е цялата история. Победителите помнят това – всеки следващ ден.

– Не забравят, че техният вътрешен живот определя успеха им в живота

Добрият живот понякога имат много малко общо с външните обстоятелства. Ние сме щастливи и удовлетворени най-вече заради вътрешния си свят. Изследване потвърди това. Нашият вътрешен живот допринася в най-голяма степен за подреждането на външните обстоятелства.

– Не пропускат да се запитат защо са там, където са

Една от най-големите разлики между успелите хора и другите в любовта и живота, в бизнеса и в личния живот, е, че първите си задават въпроса – Каква роля играя в тази ситуация? Те никога не се възприемат като жертви, дори да са такива.

– Не пропускат надлежната проверка

Независимо колко добре нещо изглежда на външен вид, успелият човек винаги прави по-сериозна и надлежна проверка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *