Близо 300 ИТ специалисти на третото издание на Be IT

В три различни зали близо 300 ИТ специалисти дискутираха тенденциите в ИТ сферата в рамките на технологичната конференция Be IT, която се състоя на 28 май в София. Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, а спонсор на събитието е E-CARD.В рамките на деня се проведоха 13 работни сесии (workshops), разпределени в трите най-горещи направления в информационните технологии към момента – Web, Database и Mobile & Hands-on Experience.

По време на тях се разискваха реални казуси, с които са се сблъсквали лекторите в процеса на работа и начините, по които са се справили с тях. Румен Палов и Петър Личев от E-CARD разказаха за Galera Cluster – open source продукт, базиран на MySQL. Георги Бачев, управляващ директор на PFSweb, обясни за работата с Demandware, на който могат да се пишат от най-базовите до най-сложните компоненти, нужни за изграждането на функциите на един електронен магазин. Сред лекторите бяха и Мирослав Витанов и Теодор Илиев от FlowMinds, които споделиха, че всеки Framework, който е написан на PHP, може да бъде custom написан, но обикновено коства повече усилия, разкриха организаторите.

Друг важен елемент от събитието бяха кариерните кътове, на които представители на всяка от компаниите-участници успяха да поговорят с посетителите и да ги запознаят със своята дейност и с възможностите за работа, които предлагат.

В края на деня се проведе и томбола с много награди. Спонсорът E-CARD осигури специализирана ИТ литература, Adastra – Bluetooth аудиоколонка, SuperHosting – хостинг план СуперПро и домейн за период от една година, PFSweb – Pandora bracelet, а организаторът JobTiger подари GoPro Hero екшън камера.

Източник: computerworld.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *